A Libretto születése óta eltelt tizenöt év tapasztalata és a zenei médiumoknál zajló formátum háború (DSD, DXD, MQA és egyéb varázsszavak) ösztökélt minket a folytatásra:

Libretto II.

Alappillére a masszív fa váz szerkezet, amelynek rezgései közelebb állnak a zene természetes megszólalásához, mint egy fém dobozos megoldás.

A futómű felfüggesztése mahagóni rezonátor segítségével a hangszerek hangolásához hasonlatosan történik. A ma általánosan használt és megszokott DVD mechanikával szemben az unikumnak számító Philips CD Pro2 ipari változatát használjuk.

Tápellátása is különleges, hiszen a legfejlettebb akkumulátor technikát használjuk, amelyet például a Tesla is. Az egyes áramkörök szeparált cellákról működnek.

Beépített digital-analóg konvertere valódi multibites R2R struktúrájú, külső digitális jelet is képes fogadni 24bit 192kHz-ig (176,4kHz-et nem).

A lejátszó megszületésének és elkészültének a fő célja az volt, hogy az instrumentális zene, illetve az emberi énekhang a lehető legtermészetesebben szólaljon meg a hangszórókon, hasonló élményt nyújtva az élő előadás hangzásához, visszaadva annak érzelmi és hangulati töltetét.

Ajánlott fogyasztói ár: 14.000 EUR, fekete dió verzió 14.500 EUR